Відновлено відшкодування ПДВ українським експортерам

10 червня 2022, 15:00 1184

Держава почала відшкодовувати експортерам податок на додану вартість (ПДВ) після чотиримісячної перерви.

Про це заявив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє Telegram-канал Верховної Ради України. 

«На жаль, ми вимушені були зупинити систему відшкодування на чотири місяці…. Але війна диктує свої умови, і тому, дійсно, держава завинила бізнесу ПДВ, яке сьогодні починає вже відшкодовувати. Реєстрація податкових накладних відбувається у штатному режимі, я не чув з боку бізнесу про якісь проблеми щодо відмови в реєстрації чи блокування податкових накладних», — зазначив Гетманцев.

Депутат підкреслив, що держава не допустить шахрайства з ПДВ.

«Ми не дамо можливості у воєнний час займатися мародерством з основним податком. Але з іншого боку, всі чесні бізнеси, всі чесні бізнесмени без будь-яких обмежень отримають і відшкодування, і будуть користуватися системою відповідно до законодавства», — повідомив Гетманцев.

За його даними, підприємці найближчим часом отримають 9,5 млрд грн відшкодування податку на додану вартість за січень.

«Вже 9,5 млрд передано на Казначейство. І ці гроші отримає бізнес найближчим часом. Про відновлення відшкодування ПДВ нас просили експортери, а також інший бізнес», — зазначив він під час всеукраїнського телемарафону.