Полтавщина виділить на підтримку аграріїв більше коштів

25 січня 2022, 18:08 203

Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямами, створена для підтримки малих і середніх сільгоспвиробників, зайнятості сільського населення, продовжить роботу у 2022 р.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації. 

«У 2022 році програма продовжить роботу. На неї планують спрямувати 9,2 млн грн», — йдеться у повідомленні. 

В ОДА зазначили, що минулого року на фінансування заходів програми було виділено 7,7 млн грн з обласного бюджету.

«Аграрії й фермерські господарства Полтавщини скористалися Програмою й одержали компенсацію з обласного бюджету за різними напрямами. Наприклад, висадили 6,5 га нових плодово-ягідних насаджень і встановили систему зрошення. Приростили більше 90 корів, телиць і нетелів, отримали сертифікати відповідності органічної продукції. Крім того, закупили 9 тракторів, автомобіль для перевезення молока, доїльне обладнання, оснащення для охолодження й визначення показників якості молока, заготівлі й переробки кормів. За всіма цими напрямами отримали компенсацію», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Він додав, що трьом фермерським господарствам надані кредитні кошти на суму 1,5 млн грн і відповідно до поданих бізнес-планів вони їх використають на придбання поголів’я й оновлення техніки.

Торік участь у програмі взяли 16 фермерських господарств. Отримали фінансову підтримку в розмірі 2,6 млн грн. 

Завдяки програмі купили 7 племінних нетелів і прес для заготівлі кормів. Також підтримка була виділена страусиній фермі.