У Раді визнали, що процес розмінування земель занадто забюрократизований

02 лютого 2024, 14:26 1575

В Україні потрібно припинити тиск контролюючих органів на бізнес, дозволивши йому нормально працювати, та подолати бюрократію в галузі розмінування земель.

Таку думку висловив заступник голови Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Артур Герасимов під час форуму Agro Ukraine Summit.

«Процес розмінування земель в Україні занадто забюрократизований. Намагання з боку держави прискорити цей процес є, але вони недостатні. Тож ключовим завданням сьогодні, розуміючи всі проблеми з фінансуванням і відсутністю необхідної техніки, має стати робота над усуненням бюрократичних перепон», — заявив Артур Герасимов.

Також він відмітив негативну тенденцію тиску на бізнес, і аграрний зокрема. 

«Сьогодні над питанням щодо блокування податкових накладних, перевірок, як на мене, потрібно працювати, щоб зупинити ці явища і не заважати бізнесу працювати. Наразі соціальна відповідальність бізнесу набагато більша, ніж соціальна відповідальність влади», — підкреслив посадовець.

Він додав, що ще одним важливим фактором для аграрного бізнесу є можливість вільного експорту.

«Питання аграрного експорту за важливістю має йти відразу після обговорення МЗС з міжнародними партнерами військової підтримки. Ми маємо розуміти, що іноземні кошти ідуть на соціальні програми і зброю, а зарплати ми отримуємо з податків, які надходять зокрема і від експорту», — наголосив Артур Герасимов.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua