На Київщині томати для в’ялення сушать на сонці

04 жовтня 2024, 13:50 3011

Крафтовий бренд Eat.Craft використовує екологічний підхід до виробництва в’ялених томатів — без використання води та мінімум електроенергії.

Про це розповідають власники бренду спеціально для AgroPortal.ua.

Eat.Craft в’ялить помідори сорту Сливка, вони найбільше підходять за розміром і смаковими властивостями.

«Ми не додаємо сіль та цукор до в’ялених томатів, лише різні спеції, 6 видів перцю, каперси й часник. Для чого ми це робимо? Таким чином ми балансуємо смак: каперси додаємо, щоб підвищити кислотність, оскільки в оливковій олії вона низька. Сушимо помідори на сонці, хоча раніше робили це в сушарках. Багато хто посипає їх сіллю, щоб швидше сохли. Ми цього не робимо, винайшли технологію, як їх сушити «чисто», — розповідають власники бренду.


Для довідки: виробництво Eat.Craft знаходиться в Ірпені на Київщині. Сюди підприємці переїхали з Херсона через активні бойові дії та окупацію регіону. Періодично все ж їздять на Херсонщину доглядати за томатами, але в планах — закласти плантацію овочів і в Ірпені, щоб полегшити логістику сировини.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua