Земельний кадастр: впровадження екстериторіальності призупинено

18 червня 2020, 15:13 5759

Державна служба з питань геодезії, картографії і кадастру призупинила функціонал земельного кадастру щодо екстериторіальності.

Про це повідомив голова Держгеокадастру Роман Лещенко на свої сторінці у Facebook.

Він пояснив, що такий крок був необхідний з огляду на технічні проблеми в деяких регіонах України із запровадженням цього принципу.

«Державна система реєстрації земельних ділянок повинна бути доступною, максимально простою, прозорою та унеможливлювати будь-які корупційні дії з боку державних реєстраторів. Принцип екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок мав вирішити усі ці питання, однак, за тиждень роботи пілоту було виявлено технічні проблеми, які суттєво впливають на реалізацію проекту. Нам потрібно досконально проаналізувати саму систему та в найближчий час запустити її в такому вигляді, щоб громадяни мали ефективний ресурс з надання якісних адміністративних послуг з державної реєстрації земельної ділянки», - пояснив Лещенко.

Тож, на даному етапі для удосконалення програмного забезпечення проводяться відповідні заходи, метою яких є необхідність удосконалення програмного забезпечення Державного земельного кадастру, завдяки якому здійснюється реалізація даного проекту.


Для довідки: 3 червня Кабмін прийняв постанову, яка запроваджує принцип екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок.