Про це розповів власник ферми Олексій Сорокін в інтерв'ю Regionnews.
Він зазначив, що задумався про переробку равликів, коли не склалося з експортом.
«Тобто ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт.
Ми невелика ферма. Пішло б десь 4-5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва більш прибуткова, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав«язати. Наша мета — це розповсюдити культуру споживання равликів по всій Україні», — поділився він.
Підприємець нагадав, що раніше устриці були чимось екстравагантним і недосяжним, а зараз багато хто від них фанатіє.
«З часом м«ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці. Ми знаходимося на старті. Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають свої результати», — розказав він.
Крім того, Олексій Сорокін мріє, що равликове м«ясо можна було купити в магазині, відкрилися кіоски, як з шаурмою.
«Загалом, хочемо скласти конкуренцію фастфудам, бургерам та сушам», — додав він, зазначивши, що для розвитку бізнесу треба, щоб ніхто не заважав введенням карантинів і локдаунів.