На Чернігівщині почали будівництво нового тваринницького комплексу

12 травня 2020, 11:10 3794

ТОВ «Агрофірма «Лосинівська» розпочала реконструкцію старих тваринницьких приміщень і будівництво нового комплексу, зокрема для утримання поголів'я свиней та птиці.

Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА.

Діяльність підприємства «Агрофірма «Лосинівська» охоплює декілька напрямків господарювання: вирощування зернових і технічних культур та розведення ВРХ з подальшою реалізацією продуктів тваринництва. Господарство утримує близько 560 ВРХ, у тому числі 258 корів, але планують наростити стадо до тисячі голів дійного стада. Після збільшення поголів’я мають плани закупити доїльного робота.

Агрофірма годує тварин виключно перевіреними кормами власного виготовлення. На базі підприємства працює цех із виробництва комбікормів і гранул. Процес годівлі дорослої худоби автоматизований. Через чип, що є у кожної тварини, програмний комплекс вираховує, скільки корму потрібно тій чи іншій корові, і далі кормовий вагон проводить роздачу кормів. Для збільшення надоїв турбуються і про комфорт тварин — переводять на безприв’язне утримання.

Ферма має сформований стійкий ринок збуту і співпрацює з багатьма фірмами по всій Україні. Зараз основний обсяг молочки реалізують ГК «Молочний альянс» ТМ «Яготинське», яка пропонує найвищу ціну.