Розмінування сільгоспземель: обстежено 200 тис. га, більшість із яких обробляється

21 вересня 2023, 08:00 1023

Урядові та неурядові оператори з початку року обстежили понад 200 тис. га земель сільгосппризначення, визначених для першочергового розмінування.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України. 

«Є 200 тис. га обстежених з початку року земель сільськогосподарського призначення. Це значний результат та значні темпи роботи. Особливо важливо, що понад 120 тис. га обстежених та розмінованих земель уже використовується сільгоспвиробниками. Повернення земель сільгосппризначення до економічної експлуатації, відновлення економічного життя на звільнених територіях і є головною метою плану першочергового розмінування сільгоспземель, на досягнення якої ми працюємо», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Лише за минулий тиждень піротехніки обстежили близько 4,5 тис. га земель сільгосппризначення. З них у Херсонській області — понад 3,7 тис. га, Миколаївській — більше 430 га, Харківській — понад 280 га.

Як відомо, план заходів із розмінування (гуманітарного розмінування) земель сільськогосподарського призначення розрахований на чотири роки та передбачає повернення в господарську експлуатацію понад 470 тис. га найбільш цінних сільськогосподарських угідь.