На Рівненщині зареєстрували індустріальний парк, у якому перероблятимуть коноплі

16 жовтня 2023, 09:56 2064

Кабінет Міністрів включив до Реєстру індустріальний парк Hempy UA.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Зі свого боку, голова Рівненської ОВА Віталій Коваль зазначив, що Hempy UA зареєстрований на території Привільненської сільської ради Дубенського району. Впродовж року Рівненська ОВА сприяла в проходженні всіх відповідних процедур на рівні уряду та ВРУ. Також допомогли з підключенням парку до необхідної інфраструктури.

«Територія парку — майже 43 га. У планах — розмістити там нові об’єкти у сферах переробки вторинних ресурсів, виробництва продуктів харчування, текстильної легкої промисловості, будівельних, меблевих матеріалів тощо. 

Нагадаю, в листопаді минулого року ми підписали меморандум з ініціатором проєкту про старт вирощування технічних (ненаркотичних) конопель на території Привільненської громади. Мета — збільшити площі та створити повний цикл переробки з доданою вартістю. Громада виділила земельну ділянку, а вже сьогодні маємо затверджений статус індустріального парку. Таким чином ми відроджуємо технічне коноплярство на Рівненщині», — написав він у Telegram.

За словами очільника області, створення Hempy UA формуватиме сприятливий інвестиційний клімат, підвищить рівень інноваційної та інвестиційної спроможності регіону, створить близько 1400 нових робочих місць та дасть можливості для здійснення науково-дослідної та проєктної діяльності.