Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний 18 червня, йдеться у повідомленні Держаної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.
Меморандумом передбачається співпраця в напрямку виявлення небезпечної та непридатної виноробної продукції, захисту прав споживачів, захисту виноградників та охорони прав на сорти винограду.
«Співпраця з профільною корпорацією дуже важлива з точки зору протидії розповсюдженню фальсифікату та розвитку виноградарства і виноробства в Україні. Дуже добре, що українці сьогодні мають великий вибір як вітчизняної, так і імпортної продукції, проте для нас важливо, щоб така продукція відповідала вимогам діючого законодавства та була безпечною для споживачів. Для цього об»єднуємо зусилля з Укрвинпромом, який приділяє велику увагу моніторингу якості продукції українських підприємств та яка завозиться по імпорту», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
«Вважаю цю подію більш ніж знаковою, адже галузь спрямована, насамперед, на споживача, й дуже важливо попередити недобросовісні практики тих виробників, котрі не надто дбають про якість своєї продукції, або порушують правила маркування, використання найменувань тощо. Українці підсвідомо роблять вибір на користь іноземного, проте »імпортне» не рівнозначне «якісному». Сподіваюсь, разом з Держпродспоживслужбою нам вдасться значно покращити цю ситуацію», — прокоментував генеральний директор Укрвинпрому Володимир Кучеренко.
Передбачається, що ухвалена угода допоможе впровадженню безпечних, альтернативних та інноваційних підходів до пакування виноробної продукції, її транспортування й зберігання.