ФДМУ стане одним із найбільших державних землевласників

01 березня 2023, 12:02 2051

Фонд держмайна України за останні шість місяців сконцентрував 200 тис. га сільськогосподарських земель і до кінця року планує збільшити земельний банк до 300 тис. га.

Про це заявив глава ФДМУ Рустем Умєров, пише «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ФДМУ стане одним із найбільших державних землевласників. Землі передаватимуть в оренду за допомогою електронних аукціонів.

Він нагадав, що три роки тому в Україні було розпочато земельну реформу, згідно з якою з 2024 року ринок землі буде відкрито і для іноземців.

Рустем Умєров також зазначив, що ФДМУ під своїм управлінням сконцентрував 70% від тих 3,6 тис. підприємств, що залишаються під контролем держави, а до кінця року відомство має намір домогтися передання йому 30%, що залишилися. Ухвалено рішення, що 95% державних підприємств буде приватизовано або ліквідовано через процедуру банкрутства після ухвалення відповідних законопроєктів.

Керівник фонду вважає, що приватизаційні процеси за останні шість місяців були досить успішними. За його словами, найближчим часом держава планує продати активи у сфері сільського господарства, зокрема заводи з переробки сільськогосподарської продукції. Серед об'єктів, пропонованих до продажу, також інші виробничі активи, об'єкти нерухомості, підприємства зі сфери торгівлі.