Що чекає на аграріїв у новому політичному сезоні

05 вересня 2017, 08:00 3504

Аграрним комітетом на розгляд Верховної Ради України (ВРУ) передано 34 законопроекти, які комітет рекомендує парламентаріям ухвалити протягом 7-ої сесії VIII скликання.

Про це під час погоджувальної ради 4 вересня заявив заступник голови Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, говориться у повідомленні на його Facebook.

За його словами, найбільш важливі з законопроектів спрямовані на виконання Україною зобов«язань перед ЄС, вирішення питань малих форм господарювання шляхом врегулювання відносин у сфері виробництва органічної продукції, а також врегулювання земельних відносин, які стосуються усіх суб'єктів аграрного ринку.

«Розгляд законодавчих ініціатив по блоках є корисним та результативним. Прикладом такої ефективної роботи як раз було прийняття законопроектів в аграрній сфері протягом 6-ої сесії. Отже, протягом 7-ої сесії запропонував продовжити нашу роботу у вигляді тематичних днів», — зазначив Бакуменко.

Тому він звернувся до голови ВРУ, а також керівників депутатських фракцій і груп з проханням щодо включення до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України на наступний пленарний тиждень для розгляду 21 вересня таких аграрних законопроектів:

- № 5448 — це євроінтеграційний законопроект, метою якого є удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;

- № 2845 та альтернативного до нього № 2845-1 — це також законопроекти, які спрямовані на гармонізацію українського та європейського законодавства у частині порядку забезпечення безпечності та гігієни кормів;

- № 6049 та № 6049-1 — зазначені законопроекти стосуються оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення, порушені в них питання є нагальними і потребують негайного законодавчого врегулювання;

- № 6673 — євроінтеграційний законопроект, метою якого є вдосконалення діючих фітосанітарних процедур та створення умов для ефективної роботи Держпродспоживслужби.