Думка: Ринок продовольчої картоплі потребує більше інвестицій у додану вартість

22 липня 2021, 16:58 2303

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» зробила ставку на додану вартість, тому будує нове сучасне картоплесховище на Львівщині, де передбачається встановлення обладнання для мийки.

Про це в інтерв«ю журналу «Плантатор» повідомив керівник із розвитку картопляного напряму «Контінентал Фармерз Груп» Віллем Намменсма, пише AgroTimes.

«Картоплесховища набувають дедалі більшого значення через попит на продукцію впродовж майже всього року, — розповів він. — Будівлі минулих часів не відповідають потребам такого довгострокового зберігання. Ось чому наразі ми будуємо у с. Чуква Львівської області сучасне сховище з вентиляцією, охолодженням, зволоженням і потужностями для мийки. Це дасть змогу зберігати картоплю після збирання протягом 10 місяців».

Віллем Наммесма також зауважив, що площа під картоплю, яку вирощує «Контінентал Фармерз Груп», формується з урахуванням сівозміни, доступності сховищ, а також ситуації на ринку. Останніми роками площа збільшилася завдяки підвищеному попиту, а також наявності договорів із фіксованими ціною та обсягом продукції. 

«Ринок продовольчої картоплі є доволі стабільним і потребує більше інвестицій у додану вартість, ніж у додаткові обсяги виробництва продукції», — наголосив спеціаліст.