Бучачагрохлібпром збере гарний урожай сої та соняшнику

14 вересня 2016, 15:15 2137

Перші врожаї соняшника та сої на полях ТзОВ «Бучачагрохлібпром» демонструють хороші показники.

Обмолот уже триває кілька днів, повідомляють в компанії.

«Урожайність соняшника і сої краща, ніж у минулому році. Показник збільшився на більш як 20%. Насіння ми використовуємо вже перевірене, дещо покращилася, удосконалилася сама технологія догляду і збору культур, тому маємо такий хороший показник», — розповідає заступник директора по рослинництву Тарас Швець.

Окрім цього, розпочалася і копка буряку, який також демонструє позитивні результати. Впоратися із урожаєм соняшника господарники планують через два з половиною тижні, трохи більше піде часу на сою, оскільки ця культура є ранніх і пізніх сортів і її зберуть до початку жовтня.

Найдовше підприємство збиратиме буряк — півтора місяці. Наразі, в компанії нарікають лише на посушливу погоду, адже паралельну зі збором проходить і посів культур, а для одержання сходів потрібна волога.


Для довідки: «Бучачагрохлібпром» розвиває три напрямки: рослинництво, тваринництво, садівництво. Компанія була заснована в 2004 р., земельний банк — 25 тис. га. у компанії в розпорядженні знаходиться 1 елеватор, потужності якого складають 100 тис. т одноразового зберігання.