Бор — надзвичайно важливий елемент, якого потребують рослини ріпаку як навесні, так і восени. Його достатня кількість сприяє покращенню фотосинтезу, вуглеводного та білкового обміну, активації ферментів і процесів клітинного поділу.
Про це йдеться у повідомленні агродепартаменту компанії LNZ Group.
Бор сприяє споживанню кальцію рослинами ріпаку з ґрунту і є необхідним складовим компонентом клітинної оболонки, що підвищує еластичність тканин і знижує розтріскування стебел, коренів і кореневої шийки рослин.
Нестача бору може мати негативний вплив на ріст рослин і розвиток кореневої системи та погіршити засвоєння інших елементів. Це може призвести до зниження кількості утворених стручків та насінин у них, а також до опадання вже сформованих стручків. Усі ці фактори в комплексі можуть суттєво знизити кількісні та якісні показники майбутнього врожаю ріпаку.
Ознаки дефіциту бору проявляються у вигляді хлорозу молодих листків, появі плям червоно-фіолетового кольору, тріщин на головному корені та стеблі.
Для запобігання дефіциту бору слід проводити позакореневе підживлення мікродобривом DEFENDA Бор, а за проявів дефіциту до бакової суміші слід додати функціональні добрива DEFENDA Аско Гумат або DEFENDA Аміно.