У A'SPIK group вважають врожайність цукрових буряків прийнятною

30 вересня 2019, 13:59 1633

Аграрні підрозділи A'SPIK group (Хмельницька обл.) вже викопали цукровий буряк з 350 га угідь, а це складає 16% посівів буряку компанії.

Як говориться у повідомленні підприємства, наразі середні показники врожайності цукрового кореню на полях корпорації перевищують загальноукраїнський рівень на понад 12%. Зокрема, в A'SPIK group з одного гектара викопаних площ поки що отримують понад 500 ц/га буряків, водночас Мінагропрод інформує, що у державі середня родючість коренеплодів складає 445 ц/га.

«Хоч через цьогорічні погодні умови ми і не можемо сподіватися на минулорічні показники врожайності цукрових буряків, які сягали більше 650 ц/га, проте збір, що перевищує 500 ц/га, та добрий стан коренеплодів дають змогу розраховувати на прийнятний врожай», — коментує ситуацію керівник земельного напрямку A'SPIK group Анатолій Салашинський.

За його словами, врешті-решт і погода після тривалої посухи почала сприяти солодким жнивам, адже дощі зволожили ґрунти, що значно полегшує копку.

У компанії також повідомляють, що перші дані з ТОВ «Старокостянтинівцукор» свідчать, що цукристість коренеплодів перебуває на рівні минулого року.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряку, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряку, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.