Український виробник став членом IFOAM Organics International

29 квітня 2018, 08:00 4915

Компанія «5 Елемент», яка спеціалізується на виробництві нано-добрив для органічного виробництва, в квітні ввійшла до складу Міжнародної Федерації органічного сільськогосподарського руху (IFOAM Organics International).

Про це AgroPortal.ua повідомив засновник і генеральний директор компанії ТОВ «НВП «5 Елемент» Володимир Білий.

«Сьогодні членами IFOAM є чотири українських компанії-трейдери, а «5 Елемент» став першим і єдиним виробником саме органічної продукції з України, який ввійшов до цієї міжнародної організації», — зазначив він.

За словами Володимира Білого, членство в IFOAM надає ширші можливості при експорті продукції, адже потрапити на нові ринки не завжди легко.

«Хто розуміється на експорті органіки, завжди запитують у виробників чи експортерів про наявність і кількість сертифікатів, що підтверджують органічність продукції. Ми зараз маємо сертифікацію від двох сертифікаційних органів і в процесі проходження ще однієї сертифікації від ECOCERT, яка надасть доступ на ринки 132 країн», — уточнює засновник компанії.

Володимир Білий зазначає, що, незважаючи на наявність сертифікації, країни додатково захищають свої ринки і зобов«язують отримувати ліцензію на ввезення продукції. І цей процес може тривати не один рік.

«Сьогодні в компанії працюємо над розробкою нових препаратів. Зокрема, на замовлення уряду Єгипту розробляємо нано-добрива для вирощування арахісу, для Мексики — вирощування агави, Шрі-Ланки — вирощування чаю», — розповідає Володимир Білий.

Також компанія «5 Елемент» пропонує продукцію і для українських сільгоспвиробників. За словами Володимира, в середньому вартість препаратів для обробки насіння з розрахунку на 1 га становить 200 грн і ще 200 грн для обробки рослин у вегетаційні періоди. Весь комплекс обробки коштуватиме в середньому 15 $/га, і при цьому в компанії зазначають, що економічний ефект від використання можна отримати на 1 га від $100 і вище.


Для довідки: ТОВ «НВП «5 Елемент» спеціалізується на виготовленні нано-добрив для використання в органічному виробництві. У портфелі компанії лінійка препаратів із 65 одиниць, для зернових і технічних культур, овочів, садів, ягід.

Окрім внутрішнього ринку компанія експортує продукцію в понад 30 країн світу, зокрема найбільші обсяги спрямовуються у В»єтнам, Єгипет, Алжир, Туреччину.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua