Зберегти запаси: картоплю перероблять на крохмаль

05 травня 2022, 14:50 1398

З початком війни компанія CPG Ukraine втратила збут столової картоплі, тож довелося налагоджувати прямі контакти з великою мережею супермаркетів і переробляти на крохмаль на власному заводі.

Про це розповів директор компанії CPG Ukraine Володимир Шегда, повідомляє Аgrotimes.

«Коли від кінця лютого логістичні ланцюжки порушилися, CPG Ukraine довелося самій шукати збут для продукції цього сегменту. Були налагоджені прямі зв’язки з мережею «Сільпо». Частину столової картоплі передали як гуманітарну допомогу армії, територіальним громадам для харчування тимчасово переміщених осіб, волонтерам. Частину продукції переробили на крохмаль на потужностях власного заводу в селі Глиняни на Львівщині. На переробку спрямували не лише власну сировину, а й від інших картоплярів регіону», —  зазначає Володимир Шегда.

За його словами, жвавого попиту на крохмаль в Україні немає, ця продукція більше експортна, проте вона добре зберігається й спокійно може дочекатися свого споживача. 

Чипсову картоплю CPG Ukraine за контрактами відправляє на завод «Сандора» у Миколаївській області. Директор не полишає оптимізму, що перебіг воєнних дій не порушить цих планів. Якщо вже щось піде не так, то львів’яни вимушені будуть переробляти на крохмаль і чипсову.


Для довідки: CPG Ukraine («Централ Плейнс Груп Україна») спеціалізується на вирощуванні та переробці картоплі. Цього року компанія відводить під цю культуру 930 га. Культивують чотири види картоплі: столову, чипсову, крохмальну й насіннєву.