Organic Milk вдалося зберегти виробництво завдяки експорту

01 листопада 2025, 12:00 196

Повномасштабна війна змусила компанію Organic Milk змінити стратегію: до 2022 року орієнтувалися лише на внутрішній ринок, але після масового відтоку населення та падіння купівельної спроможності було прийнято рішення активно виходити на експорт. Це стало єдиним способом зберегти виробництво й робочі місця.

Про це розповіла генеральна директорка компанії Organic Milk Олена Стретович під час міжнародного семінару «Молочний сектор України: зміцнення стійкості, сталий розвиток та європейська інтеграція».

Так Organic Milk стала першою компанією, яка налагодила експорт органічної молочної продукції до країн ЄС, США, Канади, Молдови та країн Перської затоки.

«Якби мені п’ять років тому сказали, що ми будемо експортувати органіку до США, я б не повірила. Але зараз ми це робимо, і це доказ, що українська органіка може бути конкурентною у світі», — зазначила Олена Стретович.

Особливо вона відмічає успіхи в Молдові, де українське органічне молоко стало справжнім трендом серед споживачів. Експертка розповіла, що до Дубаю компанія експортує продукцію авіатранспортом — двічі на місяць. До США український кефір доставляють морем — завдяки технології продовження терміну зберігання до 4 місяців без втрати якості. Цей показник можливий завдяки високій чистоті молока, сучасним доїльним системам і використанню преміум-культури заквасок FreshQ, дозволеної для органічного виробництва.


Єлизавета Котенко, AgroPortal.ua