Новий МЕЗ обійдеться Агролізі в $9 млн

26 вересня 2016, 11:38 2097

Будівництво нового маслоекстрактного заводу, нещодавно анонсоване групою компаній «Агроліга», обійдеться в $9 млн.

Про це розповів генеральний директор групи Олександр Бердник, повідомляється на сайті «Агроліги».

«Загальна сума фінансування оцінюється в $9 млн, з яких $6,7 млн будуть профінансовані за рахунок залучених зовнішніх джерел», — зазначив він.

«N. B.!» Агроліга починає будівництво нового ОЕЗу

Також Олександр Бердник уточнив, що інноваційність виробництва на новому об'єкті буде обумовлена двома факторами:

  • можливістю зміни обсягів переробки сировини в діапазоні від 100 тис. т до 180 тис. т без додаткового інвестування в обладнання (друга черга), а за умови залучення незначної інвестиції, потужність може бути збільшена до 280 тис. т в рік;
  • можливістю переналаштування обладнання під видобуток соєвого і рапсового масел без додаткових інвестицій в обладнання.

«На сьогодні в смт. Нова Водолага, Харківської області виділено під будівництво окрему земельну ділянку з усіма необхідними комунікаціями і залізничним сполученням. Наближається до завершення розробка й отримання дозвільної та технічної документації. Завдяки фінансовому департаменту, ми своєчасно змогли залучити кошти, необхідні на інвестування проекту, і вже проведені перші передоплати на поставку та виробництво обладнання. Крім того, на ділянці вже повним ходом ведуться земельні роботи, оскільки нам важливо закінчити фундаменти до настання зимових холодів», — відзвітував Олександр Бердник про хід реалізації проекту.


Для довідки: Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об'єднує ряд компаній середнього бізнесу, що динамічно розвиваються та працюють в секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі на сході України. Основна продукція — соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменя, кукурудза, рапс, гречиха та молоко.