НБУ дав добро на продаж м'ясокомбінату Бахматюка

28 квітня 2022, 14:32 2774

Ліквідатор ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» виставив на аукціон передані в іпотеку Національному банку будівлі та споруди м’ясокомбінату.

Як говориться у повідомленні Національного банку України, майно ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» реалізується у межах провадження справи про банкрутство.

«Перший аукціон з продажу майна ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» відбудеться в системі ProZorro.Продажі 5 травня 2022 р. за вартістю 5,065 млн грн без можливості зниження початкової ціни», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що НБУ надав згоду ліквідатору на реалізацію майна за визначеними умовами.


Для довідки: ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» є майновим поручителем за зобов’язаннями банку «Фінансова ініціатива» перед НБУ за двома кредитами рефінансування, залученими у 2008 та 2014 рр. Кінцевим бенефіціаром ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» та банку «Фінансова ініціатива» є Олег Бахматюк.

У 2017 р. Господарський суд Полтавської області задовільнив позов НБУ до банку «Фінансова ініціатива» про стягнення предмету іпотеки. В 2018 р. порушив провадження у справі про банкрутство ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат». У березні 2019 р. суд визнав грошові вимоги НБУ в розмірі 2,14 млрд грн, які підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів окремо, як такі, що забезпечені заставою майна боржника.