Grain Alliance обмолотила соняшник, соя — на підході

23 жовтня 2018, 17:41 1913

Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») продовжує збір сої та кукурудзи. Вже завершено обмолот соняшника у всіх регіонах компанії.

Як говориться у повідомленні компанії, соняшник було посіяно в чотирьох областях України — Київській, Полтавській, Чернігівській та Черкаській.

«З полів зібрано понад 40 тисяч тонн олійних. Все зерно було прийнято на елеватори «Баришівської зернової компанії» на зберігання. Результатами збору соняшника у компанії задоволені», — говориться у повідомленні.

Урожай компанія отримала  більший, ніж у минулому році. Середня урожайність — більше 30 ц/га.

«Найкращим результатом може пишатися регіон Північної Полтавщини, де зібрано 32 ц/га. Інші області також показали гарні результати», — підкреслив операційний директор Баришівської зернової компанії Андрій Лук'яненко.

Також уточнюється, що збір сої в компанії іде до завершення — зібрано понад 90% площ.

«У цьому році соя вродила гарно. В середньому урожайність становить 30 ц/га. В кращих відділках врожайність ще вища. Плануємо до кінця тижня завершити жнива по цій культурі», — повідомив операційний директор Grain Alliance.

Паралельно компанія збирає кукурудзу — поки що зібрано понад 20% засіяних площ.

«Кукурудзу збирають у Північній Полтавщині, Черкащина і Чернігівщина, найближчим часом розпочнуть жнива у Київщині. За прогнозами середня врожайність перевищуватиме 100 ц/га», — зазначив Андрій Лук'яненко.

Крім того, у Grain Alliance завершено посів озимої пшениці на запланованих площах. На деяких полях, де раніше було посіяно озимину, вже мають сходи.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.