ДПЗКУ має намір повернути лідируючі позиції в експорті зерна

18 жовтня 2021, 12:51 2154

«Державна продовольчо-зернова корпорація» у 2021 р. знизила обсяги експортних продажів, але планує їх збільшення вже найближчим часом.

Про це йдеться у повідомленні ДПЗКУ на сторінці у Facebook.

«Нове керівництво корпорації та професійний менеджмент вживають низку заходів по відновленню репутації АТ «ДПЗКУ» на зерновому ринку.

Найближчим часом компанія планує збільшити обсяги продажу, а в наступному сезоні повернутись до пулу українських лідерів з експорту зернових», — говориться у повідомленні.


Для довідки: раніше повідомлялося, що уряд України створив міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення виконання зобов'язань АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» перед Експортно-імпортним банком Китаю та Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів (CCEC).

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має в своєму складі два власних річкові термінали (Голопристанський і Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження зерна на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ впроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000: 2005 НАССР.