ЄБРР виділив МХП €25 млн на унікальний біогазовий завод

15 грудня 2017, 17:21 3443

Європейський банк реконструкції та розвитку прийняв рішення виділити агрохолдингу МХП кредит у розмірі €25 млн на будівництво нового біогазового заводу у Вінницькій області.

Про це заявив засновник та мажоритарний акціонер агрохолдинга МХП Юрий Косюк на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що після побудови всіх черг, комплекс стане найбільшим у світі виробником біогазу на основі органічних відходів потужністю до 20 МВт.

Косюк нагадав, що це другий комплекс, який будує МХП. Перший такий запрацював у 2013 році в Дніпропетровській області.  Цей амбітний проект є продовженням реалізації комплексної стратегії МХП з енергонезалежності країни.

«Особисто ж для мене це чергове підтвердження того, що МХП рухається у вірному напрямку, та доказ довіри європеських інституцій до українського бізнесу», — сказав власник МХП, додавши, що запуск цього підприємства стане значним вкладом холдингу в загальне покращення екологічної ситуації в країні.


Для довідки: раніше повідомлялося, що ЄБРР схвалив виділення МХП кредиту в розмірі €25 млн на будівництво біогазового заводу у Вінницькій області.

МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.