ЄБРР виділив €15 млн Терра Фуд на нову ферму, землю та техніку

01 грудня 2021, 12:48 2438

Агрокомплекс «Зелена долина» (ГК «Терра Фуд) отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит €15 млн на розвиток.

Про це йдеться у повідомленні банку. 

Як зазначається, кошти спрямують на будівництво сучасної ферми, що відповідатиме найвищим євростандартам, а також на розширення власного земельного банку, можливостей заготівлі силосу та закупівлю сільгосптехніки техніки у 2022-24 роках.

«Реалізація проекту підвищить конкурентоздатність та виробничу ефективність агрокомплексу, при цьому у його фокусі дотримання всіх екологічних норм, які передбачають мінімальний вплив на навколишнє середовище», — зазначається у повідомленні.

Загальна вартість проєкта складає €24,3 млн.


Для довідки: «Зелена долина» — багатопрофільний промисловий комплекс, який працює в Томашпільському, Тульчинському, Немирівському, Шаргородському та Тиврівському районах Вінницької області та входить до складу ГК «Терра Фуд» (TERRA FOOD). До комплексу входять 25 тис. га посівних угідь, цукровий завод, зерноприймальна станція, комбікормовий завод, 5 тваринних комплексів та тваринницька ферма.

ГК «Терра Фуд» — вертикально орієнтований агропромисловий холдинг, що спеціалізується на виробництві молочної і м'ясної продукції та сільському господарстві. Один з лідерів у виробництві молочної продукції в країні (ТМ «Ферма», ТМ «Біла Лінія», ТМ «Тульчинка», ТМ Premialle, ТМ «Золотий резерв», ТМ «Вапнярка»).