ЄБРР надав Кернелу $57 млн на поповнення оборотного капіталу

16 квітня 2021, 10:27 2836

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит $57 млн компанії «Керенел» на забезпечення закупівель, зберігання, транспортування та експорту сільськогосподарської продукції.

Кредит є частиною синдикованого фінансування на загальну суму $200 млн, організованого французьким інвестиційним банком Natixis, йдеться у повідомленні ЄБРР.

Як зазначається, нове фінансування допоможе «Кернел Груп» розпочати новий сезон з достатнім оборотним капіталом для закупівлі зернових та їхньої підготовки до експорту, використовуючи в повній мірі свою нещодавно розширену інфраструктуру. Кредит також дозволить компанії продовжити та збільшити авансові платежі сільськогосподарським виробникам, що є особливо важливим для забезпечення розвитку малих сільськогосподарських підприємств в Україні.

Крім того, у рамках співробітництва з ЄБРР «Кернел Груп» зобов«язалася посилити корпоративне кліматичне управління. Компанія почне розробляти кліматичну стратегію, визначить цільові показники декарбонізації, покращить розкриття пов«язаної зі змінами клімату інформації та управління кліматичними ризиками.


Для довідки: «Кернел» — найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.