Danone закриває «дочку» в білорусі

08 квітня 2024, 08:40 1076

Французька компанія Danone розпочала ліквідацію своєї дочірньої компанії в білорусі.

Про це свідчать дані сайту юридичного науково-практичного журналу «Юстиція Білорусі».

Іноземне товариство з обмеженою відповідальністю «ДанонБел» перебуває в процесі ліквідації на підставі рішення від 13 березня 2024 року, сказано в повідомленні.

За даними білоруських ЗМІ, Danone офіційно представлена у країні з 2009 року, куди «ДанонБел» здійснювала оптові постачання продукції Danone. До 2022 року французькому виробнику в республіці також належали два виробничі майданчики — «Данон Пружани» і «Данон Шклов», які наразі входять до складу інших підприємств.


Для довідки: група компаній Danone (Франція) — одна з провідних компаній світу з виробництва молочних продуктів. У даний час Danone має три основні напрями діяльності (свіжі молочні продукти та дитяче харчування, печиво, мінеральна вода), лідируючи у виробництві солодкого печива та свіжих молочних продуктів. Група компаній представлена на п'яти континентах у 150 країнах. Загалом кількість співробітників перевищує 86 тис. осіб. Danone реалізує в Україні широкий спектр продуктів: «Актімель», «Активія», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тема», «Простоквашино», «Галактон», «Смішарики», «Кремез».