Частка НІБУЛОНа в експорті зерна перевищила довоєнні показники

14 грудня 2022, 08:44 2067

Компанія «НІБУЛОН» з 1 січня по 15 листопада поточного року експортувала 1,7 млн т зерна ( з них у березні-листопаді — 751,8 тис. т). Це на 164% менше, ніж за аналогічний період 2021 р.

Як говориться у повідомленні компанії, таке зниження спричинене перебоями на звичних експортних маршрутах «НІБУЛОНа» під час війни, зокрема блокування експорту через Чорне море та річку Дніпро.

«Хоча загальний експорт цього року значно впав, дані за листопад показують, що частка «НІБУЛОНа» у загальному експорті зерна України перевищить її місячну частку на ринку напередодні війни. У січні 2022 р. компанія експортувала понад 345 тис. т зерна, що становило трохи більше 6% від загального місячного експорту зерна України. Станом на 15 листопада 2022 р. на частку компанії припадало 6,3% загального експорту зерна України за першу половину місяця», — порахували в компанії.

Також уточнюється, що у період з травня по листопад «НІБУЛОН» доставив понад 50 тис. т зерна до Польщі, Угорщини та Румунії залізницею та 160 тис. т — до Румунії баржами.


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).