Астарта за пів року сплатила 630 млн грн податків

13 липня 2022, 17:06 1717

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» за шість місяців 2022 р. сплатили 627 млн грн податків та зборів.

Розмір податків до державного бюджету становить 188 млн грн. Місцеві бюджети 62 територіальних громад у семи областях України поповнені на 439 млн грн, говориться у повідомленні компанії. 

«Податки саме під час війни набувають особливо важливого значення. Адже успіх на полі бою вимагає колосальних економічних ресурсів, і оподаткування є одним із засобів мобілізації цих ресурсів. Тож сьогодні перед бізнесом в Україні стоїть головне завдання — працювати, незважаючи на труднощі, в умовах воєнного стану і вчасно сплачувати усі податки, щоб підтримувати економіку країни і забезпечувати надійний тил українським воїнам», — відзначив засновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта» Віктор Іванчик.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).