A'SPIK Group очікує врожайність цукрових буряків нижчу торішньої

12 вересня 2019, 15:48 1493

Група компаній A'SPIK Group приступила до збирання врожаю стратегічної для корпорації культури — цукрового буряку.

Як говорится у повідомленні компанії, перші бурякозбиральні комбайни вийшли на поля компанії у с.Іршики на Старокостянтинівщині.

«Наразі для аграріїв тривають «пристрілочні» дні, адже техніку ще потрібно налаштувати, як годинниковий механізм, аби забезпечити максимально ефективне її використання протягом нетипово теплого вересня», — зазначають в компанії.

За словами керівника земельного напрямку A'SPIK Group Анатолія Салашинського, погодні умови ускладнять і без того нелегкі жнива найсолодшої культури.

«Через спекотну погоду ґрунти є досить сухими, а це сповільнює копку. Крім того, аномальна температура і посушливість позначиться на показниках врожайності. Якщо у минулому році ми в середньому отримували 60 т буряків з гектара, то зараз ми не можемо розраховувати на такі показники і минулорічну вагу буряків. Однак, коренеплоди, попри поширення церкоспорозу на гичці, перебувають у нормальному стані, а густота посівів сягає 100-120 тис. рослин/га, тому завдяки дотриманню технологій вирощування ми все ж сподіваємося на гарні результати», — розповідає Анатолій Салашинський.

У A'SPIK Group інформують, що збір буряку триватиме у режимі 24 години на добу, аби цукрові заводи групи працювали безперервно.

Уточнюється, що компанія вирощує цукрові буряки на площі у понад 2 тис. га.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.