Агротрейд сплатила понад 200 млн грн податків

23 лютого 2022, 16:15 389

Підприємства групи «Агротрейд» за підсумками 2021 р. сплатили 203 млн грн податків та зборів. З них 92 млн грн надійшли до місцевих бюджетів.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

Як зазначається, у 2022 році група перевела свої підприємства на єдиний податок. 

«Завдяки цьому надходження до місцевих бюджетів будуть суттєво збільшені. Для деяких громад навіть на кілька мільйонів», — розповідає директор з операційної діяльності групи «Агротрейд» Олена Ворона. 

Також зазначається, що найбільші надходження відбулися до місцевих бюджетів Харківської області — 34 млн грн, бюджети Сумської та Чернігівської областей отримали 28,5 млн грн та 21,6 млн грн відповідно, а бюджет Полтавської області поповнився майже на 8 млн грн.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.