У Німеччині через нестачу газу може постраждати птахівництво

31 липня 2022, 12:45 2607

Німецька птахівнича промисловість стурбована відключенням газопостачання в усьому ланцюжку вирощування птиці.

Про це повідомляє euromeatnews.

«На карту поставлено національну продовольчу безпеку, якщо виникне реальна нестача енергії. Наша промисловість протягом багатьох років робить вагомий внесок у забезпечення населення м'ясом та яйцем. Ми більше не можемо цього гарантувати», — попереджає голова Федеральної асоціації фермерських виробників курятини та віце-президент Центральної асоціації німецької птахівничої промисловості Штефан Тіпкер.

За його словами, зараз птахівники перебувають у повному тумані: з боку федерального уряду і Міністерства продовольства та сільського господарства відсутня чітка комунікація щодо можливих сценаріїв нестачі газу. Ситуація критична в усьому ланцюжку створення вартості, оскільки окремі етапи виробництва інкубації, вирощування, відгодівлі, виробництва та переробки кормів безпосередньо взаємопов'язані, те саме стосується і утримання курей-несучок.

Стефан Тіпкер підкреслює, що навіть окремі збої в подачі енергії в ланцюзі можуть мати довгострокові наслідки для всього процесу. З міркувань благополуччя тварин та продовольчої безпеки Тіпкер закликає віддати пріоритет німецькій птахівничій галузі як частині критичної інфраструктури газопостачання.

«За запитом федерального уряду наша галузь нещодавно надала вичерпні дані про необхідні потреби в енергії по всьому нашому ланцюжку створення вартості. Тепер терміново необхідно, щоб ми отримували достовірну інформацію Міністерства продовольства та сільського господарства про те, як упоратися із цією надзвичайною ситуацією», — каже Тіпкер.

На додаток до масових порушень прав тварин неминуче примусове припинення виробничих процесів також призведе до порушення ланцюжків постачання та порожніх полиць для яєць, м'яса та продуктів переробки в супермаркетах у короткостроковій перспективі.