Нідерланди допоможуть українським аграріям із насінням і розмінуванням полів

10 квітня 2023, 10:30 1195

Члени Комітету з сільського господарства парламенту Нідерландів заявили про готовність підтримувати українських аграріїв.

Про це говориться у повідомленні Верховної Ради України за підсумками зустрічі парламентарів України та Нідерландів. 

Так, у вже закладеному пакеті допомоги у €180 млн Україні — €10 млн підуть на розмінування сільськогосподарських земель, а €40 млн — на закупівлю насіння та обладнання для українського сільського господарства.

В ході зустрічі голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду заклика нідерландських колег підтримати українських фермерів, разом працювати над проєктами модернізації зрошувальних систем та посприяти у збільшенні експорту української продукції.

«Ми будемо раді допомозі Нідерландів у розмінуванні, аби пришвидшити цей процес. Адже це одна з нагальних проблем аграріїв, особливо південних та східних регіонів», — заявив Олександр Гайду.

Також голова аграрного комітету закликав до співпраці у реалізації проєктів з відновлення та модернізації систем зрошення та дренажу. За його словами, важливо і надалі розширювати нові логістичні шляхи з ЄС, аби українські фермери могли експортувати продукцію за кордон. Адже, попри продовження роботи «зернової угоди», росія продовжує умисно затримувати судна з українським збіжжям у Босфорі.