ЕКА у квітні підтримало виконання контрактів на 1 млрд грн

19 травня 2024, 16:00 1055

Експортно-кредитне агентство у квітні 2024 року застрахувало банківські кредити чотирьох експортерів обсягом 46 млн грн, підтримавши таким чином виконання контрактів на суму 1,07 млрд грн.

Про це повідомив заступник міністра економіки України — торговий представник України Тарас Качка, повідомляє пресслужба Мінекономіки

«Підтримка і розвиток переробних підприємств, які експортують свою продукцію до інших країн світу, — один із пріоритетів державної політики «Зроблено в Україні». І зусилля уряду та міжнародних партнерів дають свої результати. Минулого місяця обсяг експорту українських товарів за кордон встановив рекорд за весь час від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну і досяг довоєнного рівня. Ми й надалі будемо робити все можливе, щоб бізнес збільшував обсяги виробництва, створював нові робочі місця та залучав інвестиції у реальний сектор економіки», — наголосив Тарас Качка.

З початку року 18 застрахованих у ЕКА експортерів забезпечили надходження 1,7 млрд грн експортної виручки. Одна гривня страхової відповідальності ЕКА за результатами чотирьох місяців конвертується у 12,4 грн підтриманого експорту.

Від моменту запуску програми підтримки експортерів, ініційованої Міністерством економіки 2022 року, яку ЕКА реалізовує разом із банками-партнерами, обсяг підтриманого агентством експорту склав 12,72 млрд грн.