Аграріям Львівщини компенсують відсотки за техніку в лізинг

25 жовтня 2024, 12:47 159

Сільгоспвиробники Львівщини 2024 року зможуть компенсувати відсотки за супроводження договорів фінансового лізингу.

Відповідні зміни внесено до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА у Facebook.

Зазначається, що на фінансову підтримку шляхом компенсації відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу спрямовано 2 млн грн. 

«Фінансова підтримка спрямована на здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, придбаних у фінансовий лізинг. Відшкодування надається у розмірі однієї облікової ставки Національного банку України, що діє на дату нарахування відсотків (комісії), але не більше ставки, передбаченої договором фінансового лізингу. Максимальна сума компенсації протягом бюджетного року для одного суб’єкта підприємництва становить 200 тис. грн», — уточнили у відомстві..

Компенсацію можуть отримати мікро-, малі та середні суб’єкти підприємництва – виробники сільськогосподарської продукції. 

Уточнюється, що 2023 року завдяки здешевленню лізингових платежів було придбано в лізинг 26 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 45,5 млн грн. 

Детальніше з умовами, переліком та зразками документів можна ознайомитись за посиланням.