Земельний мораторій продовжили на рік

06 жовтня 2016, 17:51 5987

Верховна Рада України прийняла 297-ма голосами за основу і в цілому законопроект № 5123-1 про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Законопроект лідера фракції «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко № 5123 про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо захисту національних інтересів і продовольчої безпеки держави шляхом продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення та запобігання їх прихованому продажу за договорами емфітевзису автоматично був знятий із розгляду парламенту.

Під час обговорення питання про продовження мораторію було відкликано Проект Закону № 4727 про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо мораторію на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення) з ініціативи його авторів із фракції «Радикальної партії Олега Ляшка».

У ході свого виступу в парламенті лідер фракції Олег Ляшко зазначив, що знімає свій законопроект № 4727, який передбачав продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель на 5 років, на користь компромісного рішення більшості парламентських фракцій, які підписали законопроект № 5123-1.


Олена Дереженко, AgroPortal.ua