Державна дослідна станція птахівництва НААН України досліджує нові поєднання і пропонує населенню нові розробки — слобожанка (кури-несучки) і грай — кури з чітко вираженою подвійною продуктивністю (півники на відгодівлю на м’ясо, а курочки — на яйце).
Про це AgroPortal.ua розповів директор Державної дослідної станції птахівництва НААН України Олег Катеринич.
«Наші кури дають соковите м’ясо та зносять унікальне енергетичне яйце з умістом жовтку на 5-10% більше, ніж містять «магазинні». А індики мають оптимальний розмір та масу тіла, яка «підходить» нашим українським родинам, тобто жива маса самця — близько 20 кг (тушка 15-18 кг), самки — 10 кг (тушка 7-8 кг). Також птиця характеризується відмінною адаптаційною здатністю до місцевих умов утримання та високою життєздатністю», — зазначає Олег Катеринич.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua