Виробник: Українці переходять з круп на мюслі та снеки

22 січня 2020, 08:00 2500

В Україні споживатимуть все менше круп. Зниження попиту на них відбуватиметься щороку на 2-3%.

Таку думку в коментарі AgroPortal.ua висловив заступник директора Агрофірми «Поле» (м. Черкаси) Олександр Томенко.

За його словами, Україна піде тим шляхом, що й Європа.

«Там споживачі купують продукцію більш глибокої переробки, швидке харчуванння: мюслі, снеки, палички, кульки. Часто це те, що заливають потім молоком. Ми теж потрошку відмовлятимемося від круп», — зазначив Томенко.

Він говорить, що найбільшими їх споживачами нині є пенсіонери, адже ця продукція є доступною за ціною.

«У великих супермаркетах сегмент круп поповнився новими видами. Від булгура та кус-куса — до більш екзотичних: чіа та квіноа. Якщо ще 5-10 років назад в магазинах в сегменті бобових можна було придбати горох, то нині асортимент поповнився такими продуктами як сочевиця,  нут, маш», — говорить Томенко.

Також додає, що традиційні пшеничні крупи витісняє крупа з твердих сортів пшениці (дурум).


Ірина Кравченко, AgroPortal