Виробник: Більше втрат аграріям принесла погода, ніж коронавірус

30 грудня 2020, 10:31 2561

У 2020 р. агровиробникам більше втрат принесла погода, ніж коронавірус.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів директор «Кусто Агро Фармінг» Володимир Сірий.

«Постраждали озимі культури, соя, частково — кукурудза. По сої ми недоотримали 45% урожаю від плану, по кукурудзі — 10%, по ріпаку — 5%», — розповідає він.

Посеред іншого погодні умови наштовхнули «Кусто Агро Фармінг» на зміну сухого добрива на рідке.

«Це стосується саме азотних і комплексних. Ми перейшли на безводний аміак, рідкі стартові добрива. Таким чином хочемо зберегти час на користь рослини у момент, коли вони повільно ростуть і отримують стреси», — пояснює Сірий.

Звичайно, погоджується він, коронавірус вніс деякі корективи в роботу компанії. Навесні довелося швидко закупити запчастини, усі ТМЦ, які імпортуються в Україну, через закриття кордонів. З квітня офіс перейшов на дистанційну форму роботи. Доводилося освоювати нові форми онлайн спілкування.

«Для усіх ми працівників закупили засоби індивідуального захисту, рушники, одноразовий посуд. П«ять разів проводили тестування колективу за рахунок компанії. Але вважаю, що впроваджені заходи подіяли. На підприємстві коронавірусом захворіли 5% працівників», — ділиться директор «Кусто Агро Фармінг».

Також до компанії було чимало звернень від лікарень з проханням допомогти. У них не вистачало ресурсів через великий наплив людей.

«Так, як ми працюємо на території трьох областей, то й закуповували засоби індивідуального захисту та перераховували кошти медзакладам, які працюють у цих регіонах», — додав виробник.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua