Бюджет-2017: аграрії отримають 3 млрд грн дотацій

24 листопада 2016, 15:28 2858

У наступному році на підтримку аграріїв передбачено спрямувати з загального фонду 5,5 млрд грн, або 1% ВВП від обсягу виробництва сільського господарства. З них майже 3 млрд грн — у вигляді дотацій малим і середнім фермерським господарствам.

Про це говориться в проекті бюджету на 2017 р., підготовленому до розгляду Верховною Радою, повідомив на своїй сторінці в Facebook прем'єр-міністр Україні Володимир Гройсман.

Крім того, збільшено до 300 млн грн видатки на часткову компенсацію підприємствам АПК відсоткової ставки за банківськими кредитами. До 65 млн грн виріс обсяг коштів на пряме бюджетне кредитування фермерських господарств.

75 млн грн буде виділено за програмою «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними», що дасть можливість збільшити площі закладання багаторічних насаджень та стимулюватиме розвиток інфраструктури по збереженню плодово-ягідної продукції та винограду. 210 млн грн передбачено на підтримку галузі тваринництва.

«Вперше за останні роки проект бюджету був поданий урядом вчасно, а не «під ялинку». Ми запропонували у ньому чітке бачення пріоритетів розвитку країни на наступний рік. Мета уряду — вивести Україну з кризи, забезпечити стале економічне зростання і завдяки цьому добитись підвищення рівня і якості життя наших громадян», — відмітив прем'єр-міністр.