Віталій Башинський став радником голови Держпродспоживслужби

05 жовтня 2016, 11:38 3694

Віталій Башинський став радником очільника Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи.

Про це учора під час Національного дня свиноферми повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, передає Agravery.

За його словами, це позитивний сигнал у розвитку Держпродспоживслужби адже досвід практикуючих ветеринарних лікарів, як ніколи, сприятиме боротьбі із епізоотичними загрозами в країні. 

Сам Башинський каже, що працюватиме на громадських засадах.

«Якщо Держпродспоживслужбі буде потрібна допомога, порада чи відповідь на ветеринарні питання, вони зможуть звернутися», ? відмітив він.

Однак експерт не претендує на якісь особливі статуси чи посади бо, за його словами, призначення радником ? це, більшою мірою не його ініціатива, а вимога його прямих роботодавців (Віталій Башинський ? Національний експерт Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) — прим. ред.) щодо можливості офіційно давати поради.


Для довідки: нагадаємо, в серпні Віталія Башинського також було призначено на посаду першого заступника голови ради директорів асоціації «Союз птахівників України».