Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства з посиланням на дані Держстату.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
- філе рибне в'ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) — 754 т (+44,4%);
- риба солона (крім оселедців) — 816 т (+19,8%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 240,3 т (+19,6%);
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1,3 тис. т (+11,5%);
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — понад 1 тис. т (+11,2%);
- риба сушена і в'ялена — 1,62 тис. т (+8,7%);
- риба в'ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 3,9 тис. т (+6,1%);
- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 5,7 тис. т (+2,7%).
Крім того, від початку року в Україні вироблено:
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 4,8 тис. т;
- риба морська заморожена нерозібрана — 3,3 тис. т;
- оселедці солоні — 1,4 тис. т;
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 1,8 тис. т;
- ікра інших риб — 883,2 т;
- філе рибне та м'ясо риби інше, свіже чи охолоджене (включаючи плавці акул), перероблене або не перероблене на фарш — 869,7 т;
- продукти готові й консерви зі скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 296,9 т.