Поляки тримають повністю закритими два ПП на кордоні з Україною

20 березня 2024, 14:23 732

Польські фермери продовжують блокувати рух на кордоні з Україною, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках або взагалі обмежуючи рух на окремих напрямках.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі «Укрінформу».

За його даними, станом на сьогодні блокування здійснюється на п'яти пунктах пропуску.

Демченко зауважив, що «нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», де фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України, а також пропускають на в'їзд до Польщі лише кілька вантажівок за добу у напрямку «Шегині», за минулу добу таких було п'ять».

За його словами, також польські фермери пропускають через ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок, які слідують із Польщі в Україну. За минулу добу це 70 та 40 відповідно.

Станом на ранок 20 березня на цих п'яти напрямках у чергах на території Польщі загалом перебуває 850 вантажівок, найбільше — навпроти ПП «Ягодин». Легкові автомобілі та автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Согодні, 20 березня, польські аграрії проводять великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться у понад пів тисячі місць по всій Польщі. Головні вимоги — відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.