Близько 80% розмінованих угідь активно використовуються

07 квітня 2024, 08:00 918

Саперні підрозділи урядових та неурядових операторів у березні обстежили понад 26,5 тис. га земель сільгосппризначення, повернули в господарську експлуатацію майже 23,5 тис. га.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України

Усього з початку року обстежено 80,3 тис. га земель, з яких повернуто в експлуатацію близько 74 тис. га. 

«Протягом березня наші піротехніки повернули аграріям ще майже 23,5 тис. га земель. А усього з початку року повернуто в експлуатацію близько 74 тис. га. Це, умовно, «плюс» 350 тис. т пшениці, які аграрії вже цього року зберуть з очищених від мін та вибухівки полів. Важливо, що станом на кінець березня 80% повернутих площ уже активно використовувалися за призначенням», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона також заявила, що у березні ухвалено порядок компенсації аграріям, які замовлятимуть послуги з гуманітарного розмінування земель. Це важливий крок до запуску ринку гуманітарного розмінування. 

Крім того, за словами Свириденко, у березні зросла кількість підрозділів, що здійснювали гуманітарне чи оперативне розмінування, а також кількість залучених до роботи машин розмінування.