Львів запрошує на AGROPORT West Lviv 2019

30 січня 2019, 15:47 2909

AGROPORT West Lviv 2019 цьогоріч відбудеться 21-23 березня традиційно на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Про це повідомляють організатори AGROPORT.

Ключовою темою заходу стане «Впровадження Цілей сталого розвитку на регіональному рівні» відповідно до національного  курсу, представленого Кабінетом Міністрів України.

«Відповідно до свого мандату, ФАО допомагає урядам країн-членів у забезпеченні продовольчої безпеки та розвитку сільського господарства в умовах зміни клімату. Тому ми активно підтримуємо ініціативу Кабінету Міністрів України про перегляд підходу регіонального планування відповідно до Цілей сталого розвитку та їхніх національних індикаторів», — зазначає координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.

 

Захід зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору, а також промоцію виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Львівської області. 

Серед ключових тем: тваринництво, рослинництво, овочівництво, вирощування ягід, садівництво, зелений і гастрономічний туризм. Актуальними для всіх регіонів в поточному році залишаються питання адаптації сільського господарства до змін клімату, кооперації, розвитку сільських територій, доступ до інструментів фінансування і формування ланцюгів доданої вартості, виробництва органічної продукції та інших нішових напрямків, а також — діджиталізація сільського господарства.

 

В рамках заходу на відкритому майданчику та в середині терміналу протягом перших двох днів (21-22 березня) буде проходити виставка техніки та технологій з акцентом на західноукраїнських фермерів та аграріїв, а 23 березня захід завершиться у форматі дня поля та фермерського ярмарку на Кільцевій дорозі (біля Транссервіс-1). 

У перші два дні в чотирьох конференц-залах відвідувачів чекає насичена програма конференцій, семінарів та тренінгів.

В рамках ділової вечері вже традиційно відбудеться вручення незалежних премій серед агровиробників регіону — AGROPORT Awards Lviv 2019. Спільно з керівництвом областей будуть відзначені ті господарства і підприємства, що за підсумками року показали кращі результати в одній з 10 номінацій.

Детальніше про захід та розклад подій можна дізнатись за посиланням.


Для довідки: Агропорт — щорічний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за участю Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в рамках Всесвітнього дня продовольства. 
Продовольча і сільськогосподарська Організація ООН (ФАО) є спеціалізованим агентством ООН, що об»єднує світові зусилля у боротьбі з голодом та неповноцінним харчуванням. До складу ФАО входять 194 держави-члена, два асоційованих члена і одна організація-член — Європейський союз.