За словами керівника дослідження професора Джеймса Дейла, вони збільшили концентрацію вітаміну А в банані у 4 рази, пише QUT.
Спочатку вчені протестували генетичні модифікації на бананах Кавендіш у Квінсленді, а потім (у співпраці з дослідниками Національної організації аграрних досліджень) — на високогірному або східно-африканському сорті банану.
Вчені були стурбовані можливим зниженням вмісту про-вітаміну А, що вироблявся протягом поколінь. Дейл подкреслив, що 650-700 тис. дітей у всьому світі вмирають через дефіцит провітаміну А, а кожного року ще дікілька сотен тисяч стають сліпими.
Очікується, що на регуляторні випробування потрібно ще 6 років до того, як збагачений вітаміном А банан буде доступний в Уганді.