BEDNAR доповнив технологічну лінію для великих сільськогосподарських підприємств

24 листопада 2020, 13:35 2126

Цього року компанія BEDNAR розширює асортимент широкозахватних агрегатів і виводить на ринок новий посівний комплекс EFECTA CE шириною 12 м. Тепер BEDNAR може забезпечити повну технологічну лінію для великих сільськогосподарських підприємств, включаючи ті, що використовують систему CTF (Controlled Traffic Farming).

Про це йдеться в прес-релізі компанії. 

«Головною причиною розробки цієї сівалки були вимоги фермерів, які обробляють великі площі та часто не можуть вирощувати врожаї відповідно до своїх очікувань. Такі сільськогосподарські підприємства використовують специфічні системи обробітку ґрунту, з якими вони мали хороший досвід, тож не готові їх змінювати. Тому в них лише обмежений період часу для посіву. Сівалка BEDNAR EFECTA CE 12000 приносить нові тенденції у сфері високої добової продуктивності: до 200 га на день, з низьким споживанням палива, високою робочою швидкістю та низькою вимогою до тягового зусилля трактора — лише 300 к.с.», — розповідає про розвиток сівалки EFECTA CE бізнес-директор BEDNAR Ян Беднар.

У порівнянні з аналогами подібної конструкції, сівалка EFECTA CE відрізняється і є універсальною. Передня робоча секція перед сошниками може бути обладнана вирівнюючою гідравлічною планкою Crushbar, колтерами PROFI або TURBO. «Коли потрібне додаткове міжрядкове підживлення, ви можете використовувати сошники FERTI, призначені для внесення добрив. Жоден інший виробник не пропонує таких варіацій опції при подібній ширині захвату», — стверджує Ян Беднар.

Точне розміщення насіння у ґрунтовому профілі, як правило, є основною вимогою фермерів. Тому, проєктуючи механізм висіву та висівну секцію, BEDNAR використовує перевірені властивості сівалок OMEGA. На EFECTA CE дисковий сошник може бути встановлений на двох міжряддях на відстані 12,5 або 16,7 см. Розміщення насіння на однакову глибину по всій робочій ширині забезпечується перевіреним паралелограмним кріпленням сошників із максимальним тиском на диск сошника.

Варто зазначити, що EFECTA CE водночас продовжує вдосконалюватись. «Тестування показало, що на такій робочій ширині простого встановлення сошників на одному паралелограмі недостатньо. Тому ми реалізували паралелограм на обох бокових рамах. Результат роботи чудовий, як підтверджують багато фермерів, які протестували агрегат», — зазначає Ян Беднар.

Рівномірний розподіл насіння забезпечується також чотирма механізмами висіву та розподільчою головкою з можливістю управління секцією (ввімкнення та вимкнення 4 секцій (кожна по 3 м) для уникнення пересівів та на клинах).

Агрегат управляється власним програмним забезпеченням BEDNAR. Воно було розроблене групою фахівців на основі нових вимог фермерів. Сівалка EFECTA CE відповідає всім умовам сучасних тенденцій, наприклад, посіву через рядок або контролю секцій. Сівалкою можна легко керувати завдяки її підключенню за допомогою технології ISO BUS або управління на моніторах BEDNAR.

Джерело фото: BEDNAR
Джерело фото: BEDNAR