В ДПЗКУ проведуть державний аудит

09 лютого 2022, 15:10 450

Державна аудиторська служба України проведе аудит в «Державній продовольчо-зерновій корпорації».

Відповідне протокольне рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 9 лютого, повідомляє AgroPortal.ua.

Так, міністр фінансів України Сергій Марченко запропонував доручити Держаудитслужбі під час держаудиту діяльності ДПЗКУ дослідити питання цільового використання та своєчасності питання повернення кредитів та позик, законності та ефективності витрат коштів корпорації. 

Крім того Держаудитслужба має оцінити спроможність ДПЗКУ щодо повного погашення заборгованості перед державою за виконання гарантійних зобов’язань.

Міністерство фінансів впродовж першого півріччя подасть на розгляд уряду проєкт постанови, яким визначає механізм проведення аудиту.  


Для довідки: «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має в своєму складі два власних річкові термінали (Голопристанський і Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження зерна на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ впроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000: 2005 НАССР.