В AgroGeneration підрахували збитки, завдані війною

20 червня 2022, 13:58 726

Воєнні дії в Україні завдали AgroGeneration близько $19 млн збитків. Сюди входить втрачений врожай, запаси, техніка, матеріали тощо.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, понад 45% земельних активів AgroGeneration не експлуатуються через окупацію російськими військами або перебування у зоні бойових дій. Зокрема, 20% угідь знаходяться на непідконтрольній території, 27% — у зоні бойових дій. На решті 53% земель проведені польові роботи згідно плану. 

В компанії уточнили, що оцінка збитків від неотриманого урожаю з втрачених 26 тис. га складає близько $6,4 млн.

Приблизно 40% всіх машин, обладнання, будівель та іншої інфраструктури, яка знаходиться в окупованій зоні, зруйновано або розграбовано. За внутрішніми попередніми оцінками, балансова вартість втраченого обладнання оцінюється у $6 млн. На її відновлення потрібно понад $20 млн.

Крім того, 8,1 тис. т товарних запасів урожаю 2021 року з оціночною вартістю близько $3,4 млн були знищені, викрадені російськими військами або вважаються втраченими.

Приблизний розмір втрат від скорочення експорту в результаті заблокованих портів AgroGeneration оцінила у $2,7 млн.

Також у компанії підкреслили, що через російське вторгнення AgroGeneration не зможе найближчим часом опублікувати фінансову звітність за 2021 рік.


Для довідки: AgroGeneration заснована в 2007 р. Компанія спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних і обробляє 58 тис. га угідь. Потужності зі зберігання сільгосппродукції складають 240 тис. т.