Урожайність озимого ячменю в НІБУЛОНі зросла майже на 80%

27 липня 2021, 14:12 2018

Виробничі підрозділи компанії «НІБУЛОН» зібрали врожай озимого ячменю на всіх 1467 га засіяних площ, більшість з яких була розташована на філіях Південного регіону.

Як говориться у повідомленні компанії цьогорічна врожайність культури склала 49 ц/га, що на 77,5% перевищує минулорічний результат (27,6 ц/га).

Як зазначається, найбільші врожайності сформовано у філіях «Прибужанівська» — 60,7 ц/га (Миколаївська обл.), «Кам'янець-Подільська» (Хмельницька обл.) — 57,1 ц/га та «Снігурівська» (Миколаївська обл.) — 55,9 ц/га.

«В активній фазі збирання ранньої пшениці на всіх філіях підприємства. Станом на сьогодні зібрано 52% врожаю із 28 тисяч засіяних озимою пшеницею гектар. Уже зараз середня врожайність культури фіксується на рівні 45,5 ц/га», — додали в компанії.

Також виробничими філіями ТОВ СП «НІБУЛОН» вже скошено 2/3 площ озимого ріпаку, яким було засіяно 1611 га. Поточні обмолоти сягають 25 ц/га.

«Характерною особливістю цьогорічного сезону став пізній початок збиральної кампанії ранніх культур у південних областях України із затримкою на 10–12 днів. Це пов«язано з погодними умовами травня та червня — великою кількістю опадів, відносно невисокими температурами, що призвели до продовження вегетації культур. Утім, надвисокі температури в кінці червня та на початку липня стрімко прискорили дозрівання врожаю», — додали в компанії.

В умовах великої інтенсивності цьогорічного збирального сезону в роботі задіяні більше 170 одиниць сучасної сільськогосподарської техніки. Це 56 комбайнів марок John Deere. CASE, Massey Ferguson, 35 тракторів марок Fendt та CASE, більше 80 вантажних автомобілів тощо. Цими днями до робіт долучаться ще 2 нових трактори марки Fendt 1038.


Для довідки: сновні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.